Tort de morcovi cu cremă fină de brânză

              Dacă sunteți în căutarea unui tort special cu blat umed, cu aroma delicată dată de fulgii de cocos și completat de cremă rece, fină de brânză, aceasta este rețeta. Tortul se face din trei blaturi de morcov, chipsuri nucă de cocos, nuci mărunțite și se ornează cu cremă fină de brânză. ( Dacă doriți ca tortul să fie precum cel dintr-o celebra cafenea, înlocuiți crema de brânză cu cremă de unt )

Trebuie neaparat sa coaceți cele trei blaturi separat, deoarece fiind un blat moale, dacă vreți să coaceți un singur blat pe care apoi să-l tăiați, riscați să nu se coacă în mijloc.

Ingrediente #1

1 1/4 căni de suc de mere proaspăt stors sau ulei (sau 1 cană suc de mere și trei linguri de ulei)

2 căni zahăr granulat

3 ouă la temperatura camerei

Ingrediente # 2

– 2 căni făină

– 1 linguriță de bicarbonat de sodiu

– 1 1/2 linguriță praf de copt

– 1/2 linguriță sare

– 1 linguriță de scorțișoară

Ingrediente #3

– 2 căni morcov ras

– 1 cană chipsuri nucă de cocos

– 1 cană nuci tocate

– 1 lingurița aromă de vanilie

– 1 cană ananas zdrobit 

Cremă de brânză :

– 1/2 cană unt topit

– 300g cremă de brânză

– 1 lingurița aromă de vanilie

–  zahăr pudră dupa gust

Se ornează cu nucă marunțită, sau cu nuci pecan marunțite.

Instrucțiuni

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.

Combinați ingredientele # 1. Adăugați ingredientele # 2. Amestecați ingredientele # 3.

Folosiți trei forme rotunde, unse sau acoperite cu hârtie de copt cu dimensiuni de 18 x 24. Prăjitura este foarte umedă, astfel încât folosirea hartiei de copt pentru partea inferioară a tăvii vă asigură că nu se lipește. Se poate folosi un spray-ul de coacere și se presară cu făină.

Coaceți la temperatura de 180 – 150 grade C timp de 35-40 de minute sau mai mult, în funcție de forma folosită. Probați cu o scobitoare care odata introdusă în prajitura trebuie să iasă curată.

Lăsați blaturile să se răcească 10 minute în formă și apoi scoateți-le într-un suport de răcire și lăsați să se răcească complet.

Pentru crema :

Bateți untul și crema de brânză până sunt pufoase. Se adaugă vanilia și zahărul pudră și se bate pentru a obține o cremă fină si netedă.

Puneți tortul pe o farfurie sau pe un suport.

Aplicați pe primul blat o porție mare de cremă si întindeți. Lăsați să se racească.

Puneți ușor al doilea blat deasupra și continuați să ornați. Răciți și repetați cu al treilea blat.

Tineți la frigider timp de o oră înainte de a servi, pentru cele mai bune rezultate.

Rețeta de crema poate fi dublată dacă intenționați să realizati o bordură și să adăugați o mulțime de decorațiuni de crema în partea de sus a tortului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.