Cum să faci un burger clasic din carne de vită

     

O rețetă pentru un început de weekend cu temperaturi de vară : burger clasic din carne de vită.

Aveți nevoie de : carne de vită, bacon felii subțiri, brânza ceddar, chiflă, condimente, salată, inele de ceapă rosie, castraveți murați, muștar și ketchup, condimente, plante aromate.

  • Combinația perfectă de carne pentru burger este de 80% carne și 20% grăsime. Folosiți bucăți de mușchi sau piept de vită ce au gust și textură dar nu conțin grăsime, amestecate cu bucați de antricot și carne de pe coaste (conțin grăsime).

    Carnea trebuie amestecată bine și presată în mod repetat, pentru a nu se desface pe grătar.

  • După asezonare carnea se lasă minim 1h la frigider.
  • Formezi burgerii de 100  – 120 g fiecare, în principiu cu 2 cm mai mari decât chifla și grosime de minim un deget jumătate.
  • Așezi  burgerii pe grătarul încins, nu înainte de a presăra sare pe partea burgerului care se așează pe grătar. Când carnea e aproape gata se asează pe gratar și baconul pentru a deveni crocant.
  • Rumenești pe gratăr și chifla tăiată în 2 și montezi după gust folosind brânza cheddar, ceapă roșie, castravete murat ,salată , roșie, maioneză, muștar Dijon….

In principiu la baza chiflei se pune salata ruptă bucățele și amestecată cu puțină maioneză. Urmează baconul, burgerul, ceapa, castraveții murați iar deasupra se așează capacul chiflei uns pe interior cu puțin ketchup.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.