7 Rețete de muștar de casă

                                          

              Muștarul este unul dintre acele condimente care înglobează multe tipuri, arome și texturi. În timp ce majoritatea oamenilor sunt familiarizați cu soiurile cumpărate din magazin, galbene și strălucitoare, ar fi păcat să nu experimentați aromele mai complexe ale diferitelor tipuri de muștar  de casă.

              Dacă nu ați mai încercat să preparați muștar, aceste rețete vă dau ocazia să încercați câteva tipuri de muștar delicioase ce completează perfect orice preparat.

1.Muștar picant din semințe maronii de muștar

Ingrediente :

• 1 cană oțet de vin alb

• 3/4 cană semințe de muștar maronii

• 2 lingurițe sare fină

• 1/2 linguriță turmeric

• 1/4 linguriță enibahar măcinat

• 1/4 linguriță ghimbir măcinat

• 1/4 linguriță scorțișoară măcinată

• 1/8 linguriță de nucșoară măcinată

• Apa, după cum considerați că e necesar

Mod de preparare :

1. Puneți semințele de muștar și oțetul într-un vas sau recipient mic, acoperiți și lăsați la macerat la temperatura camerei timp de 1 zi.

2. Transferați semințele de muștar și lichidul în recipientul unui blender. Adăugați sare, turmeric, enibahar, ghimbir, scorțișoară și nucșoară. Amestecați până devine pastă, adăugând treptat 2 linguri de apă pentru o consistență subțire, în funcție de preferințe. Transferați într-un recipient etanș și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 2 până la 3 zile înainte de utilizare.

2. Muștar galben

Semințele galbene de muștar măcinate asigură baza muștarului, oțetul ajută la formarea sosului iar turmericul asigură obținerea culorii galbene stralucitoare .

Ingrediente :

• 1/4 cană apă

• 4 linguri de pudră de muștar

• 3 linguri oțet de vin alb

• 1/2 linguriță făină sau amidon

• 1/4 linguriță plus 1/8 linguriță sare fină

• 1/8 linguriță turmeric

• un vârf de cuțit de  pudră de usturoi

• un vârf de cuțit de paprika

Mod de preparare :

1.Puneți apa, muștarul, oțetul, făina, sarea, turmericul, praful de usturoi și paprika într-o cratiță mică la foc mediu și bateți-le până se formeaza un sos fin, omogen.

2. Aduceți amestecul la fierbere, apoi reduceți căldura și țineți  la foc mic până la îngroșare, aproximativ 5 minute, amestecând des.

3. Lăsați muștarul să se răcească, transferați într-un recipient etanș și păstrați-l la frigider până la o lună.

3. Muștar Dijon

              Începeti cu o combinație de 50/50 semințe de muștar galben și maro – semintele galbene sunt mai blânde, în timp ce semințele maro oferă o aromă mai pătrunzătoare.

Semințele amestecate sunt înmuiate într-un amestec de vin alb sec (o caracteristică definitorie a muștarului Dijon) și oțet. Pe masură ce semințele se umflă în lichid, calitățile lor înțepătoare încep să se disipeze, contribuind la asigurarea unei arome mai fine de muștar, spre deosebire de căldura intensă care apare atunci când amestecăm pur și simplu pulberea de muștar cu apă.

              După două zile, muștarul este gata să fie pus în blender, nu mult, pentru a rămâne și semințe întregi care asigură textura. In acest moment se poate adăuga și puțin zahăr brun pentru a tempera din iuțime.

              Într-o ultimă etapă, muștarul trebuie pus încă două zile la frigider, acest lucru ameliorează amărăciunea care poate apărea imediat după ce au fost măcinate semințele de muștar.

              Cu echilibrul corect de ingrediente, ceva timp și foarte puțin efort, se obține muștar Dijon cu boabe întregi, cu o aromă perfectă și aspect strălucitor.

Ingrediente :

• 1/4 cană semințe de muștar maro

• 1/4 cană semințe de muștar galben

• 1/2 cană vin alb sec

• 1/2 cană oțet de vin alb

• 1/2 linguriță sare fină

• 1 linguriță zahăr brun (opțional)

Mod de pregătire

1. Puneți semințele de muștar, vinul și oțetul într-un vas sau recipient, acoperiți și lăsați la macerat la temperatura camerei timp de două zile.

2. Transferați semințele de muștar și lichidul în recipientul unui blender. Se adaugă sare și zahăr, dacă se folosește, și se amestecă puțin până se formează pasta de muștar, dar rămân semințe întregi. Transferați într-un recipient etanș și lăsați-l să se odihnească la frigider 2 zile înainte de utilizare.

4. Muștar iute

Este nevoie de doar două ingrediente simple și 15 minute pentru a face muștar plin de aromă, cu iuțeală intensă.

Ingrediente :

• 3 linguri pulbere de muștar din boabe maronii

• 3 linguri apă rece

Într-un bol mic, bateți împreună pulberea de muștar și apa până la combinarea completă. Lasați să se odihnească 15 minute. Puteți să folosiți imediat.

5. Muștar de bere

Muștarul picant de bere este o alegere bună dacă vă doriți un muștar cu o aromă specială, perfect cu o bucata de pastramă sau lângă cârnați. După o noapte de înmuiere, semințele și lichidul lor de înmuiere se amestecă cu zahăr, miere, sare, turmeric pentru a obține un muștar ușor texturat, de culoare galbenă medie.

Ingrediente :

• 1/3 cană semințe de muștar galben

• 1/4 cană semințe de muștar maronii

• 1/2 cană oțet de cidru sau vin

• 1 cană bere neagră

• 3 linguri zahăr brun închis

• 2 linguri miere

• 1 linguriță sare fină

• 1/2 linguriță turmeric

• 1/8 linguriță enibahar măcinat

Mod de preparare :

1. Într-un bol mic, acoperiți semințele de muștar galben și maro cu oțet și 1/2 cană de bere. Acoperiți și așezați în frigider peste noapte.

2. Într-o cratiță mică, amestecați cealalta ½ cană de bere, zahăr, mierea, sarea, turmericul și enibaharul. Se aduce la fierbere la foc mediu, se scoate de pe foc și se lasă să se răcească ușor.

3. În recipientul unui blender se adaugă semințe de muștar cu amestecul lor lichid și amestecul răcit din cratiță. Se amesteca până devine un sos de muștar neted. Transferați într-un container etanș și refrigerați peste noapte înainte de utilizare.

Gustul picant și amar de muștar de casă este diminuat de zahărul brun, în timp ce berea neagră oferă un caracter special acestui delicios muștar

6. Muștar Creol

              Folosind semințe de muștar și condimente poți să creezi propriul condiment pentru sandwich-uri, salate sau orice fel de mâncare care necesită un muștar aromat.

              Procesul este destul de simplu, dar va trebui să aveți răbdare. Muștarul trebuie să stea cel puțin trei săptămâni pentru a dezvolta pe deplin aroma înainte de a-l folosi.

              După ce aromele s-au dezvoltat, există nenumărate modalități prin care te poți bucura de muștarul tău creol. Este excelent pentru sandvișuri sau cu cârnați. De asemenea, este un ingredient excelent în salate de cartofi sau paste, atunci când doriți un pic mai mult condiment decât poate oferi alt muștar.

              Materialele de care aveți nevoie : borcane și capace, precum și un vas mare pentru o baie cu apă clocotită pentru sterilizarea lor. Veți avea nevoie, de asemenea, de o cratiță, o tigaie, și o strecurătoare.

Ingrediente :

• 1 cană vin alb sec

• 1 cățel de usturoi (decojit și tocat)

• 1 linguriță semințe de țelină

• 1 linguriță enibahar măcinat

• 1/2 linguriță sare fină

• 1/4 linguriță cuișoare

• 1/8 linguriță de nucșoară

• 1 cană semințe de muștar

• 2 linguri oțet de tarhon

• 2 linguri oțet de malț

Mod de preparare :

1. Adună ingredientele.

2. Într-o cratiță mică amestecă împreună vinul alb, usturoiul, semințele de țelină, condimentele, sarea, cuișoare și nucșoară.

3. Aduceți-l doar la fierbere, îndepărtați imediat oala de la foc și lăsați-o să stea neacoperită timp de 2 ore.

4. Între timp, prăjiți semințele de muștar, așezându-le într-o tigaie uscată, la foc mediu.

5. Încălziți neacoperit până când semințele încep să sară.

6. Îndepărtați de căldură, acoperiți cu un prosop de hârtie și lăsați să se răcească (aproximativ 5 până la 10 minute).

7. Puneți semințele de muștar prăjite între 2 foi de folie de plastic. Zdrobiți cu un ciocanel până se macină grosier. Puteți utiliza, de asemenea, un procesor de alimente, dar nu prelucrați excesiv semințele. Puneți deoparte.

8. Sterilizați trei borcane și capacele , fierbându-le 10 minute complet și lăsați-le în apa fierbinte.

9. Într-un bol mare, amestecați semințele zdrobite grosier, oțetul de tarhon și oțetul de malț până se transformă într-o pastă.

10. Încălziți vinul și amestecul de condimente la foc mare până ajunge la fierbere. Se strecoară printr-un tifon sau filtru cu plasă fină în vasul cu muștarul. Bateți până se combină bine.

11. Turnați în borcanele sterilizate fierbinți, lăsând spațiu pentru capac și sigilați cu capacele.

12. Etichetați borcanele cu data la care au fost pregătite.

13. Depozitați într-un loc rece și uscat timp de 3 săptămâni înainte de utilizare.

14. Bucurați-vă!

• Muștarul de casă va rezista mai mult când este păstrat la frigider, indiferent dacă este deschis sau nedeschis. Poate rezista până la un an, dar trebuie aruncat dacă observați o creștere a mucegaiului sau detectați arome sau mirosuri deosebite. Dacă îl oferiți cadou, asigurați-vă că includeți aceste note pentru destinatarii dvs

7. Muștar clasic country

             

 Ingrediente :

• 2 linguri semințe de muștar galben (măcinat grosier *)

• 1/4 cană pudră de muștar (maro sau galben)

• 1/4 cană apă rece

• 2 linguri oțet de vin alb (sau oțet de cidru de mere)

• 1 linguriță sare fină

Mod de preparare

1.Se macină semințele de muștar la textura dorită. * Când vine vorba de muștar de casa, nu există o textură „corectă”, dar mulți găsesc potrivită o textură grosieră.

2. Amestecați pulberea de muștar și semințele măcinate cu apa. Se lasă să stea 10 minute.

3. După 10 minute, se adaugă oțetul și sarea; se amestecă bine.

4. Se pune la frigider peste noapte într-un recipient cu un capac etanș înainte de utilizare.

Ingrediente

1 cană vin alb

1 cuisoare de usturoi (decojite si tocate)

1 linguriță semințe de țelină

1 linguriță smântână

1/2 lingurita sare

1/4 linguriță cuișoare măcinate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.